top of page

NICOLINE
BECKER

230523100-bewerkt_8x12-300dpi.jpg

Van bedrijfsleven naar coaching

Lava Coaching is in 2006 opgericht door coach drs. Nicoline Becker. Na mijn studie economie ben ik 12 jaar actief geweest in leidinggevende posities op innovatie gebied bij de bedrijven Chiquita, Accenture, Red Bull en MetrixLab. Creëren door anders te kijken stond hier centraal. Evenzo in mijn coaching. Als coach voed ik het anders kijken, denken en voelen om zo de gewenste beweging te maken. Door zelf in doelgerichte prestatie omgevingen te hebben gestaan kan ik mij goed verplaatsen in de uitdagingen van de professionals die bij mij in de Lava praktijk komen. 

De kunst van het coachen heb ik opgedaan in de beroepsopleiding Intuïtief Coachen aan het Life Design Academy, de masteropleiding Ontwikkelingsgericht Coachen van de Belg Rudy Vandamme en de specialisatie opleiding tot coach in perfectionisme van de Belg Marcel Hendrickx. Daarnaast heb ik veel rijkdom vergaard op het gebied van bewustzijn en verstilling hetgeen als een prettige draad door mijn coaching loopt.  

Missie in moeiteloos presteren

Vanuit eigen ervaringen en observaties groeide het besef dat professionals die het dichtst bij zichzelf staan bijna moeiteloos presteren. Ze koersen van binnenuit en hebben een heldere visie en plezier in wat ze doen. Ze werken vanuit hun talenten en dienen die van anderen. Ze “zijn” meer dan dat ze “doen” en juist daarom heel effectief. Deze natuurlijkheid gun ik iedereen en ik zie het als mijn missie om een helpende hand te bieden in dit natuurlijke leiderschap. 

Zaken die mij beroeren

Om een beeld te geven van mij als persoon geef ik graag aan wat mij bezig houdt: mijn gezin, onze 2 jongens waarmee ik graag maak, creëer en sport, mijn familie, kunst, techniek liefst in combinatie met kunst, stilte en wat daaruit voort komt, leiderschap en de effecten daarvan, de druk om te presteren en wat dit met ons doet, (sport)teams en hoe we de potentie eruit kunnen halen, de wereld politiek en de gevolgen daarvan, de hersenen en hoe weinig we daar nog van weten, energie en hoe dit werkt in ons lijf, de enorme consumptie maatschappij en hoe we dit kunnen ombuigen, technologie en hoe dit ons stuurt en gaat sturen.  

bottom of page